Beroemde GVR Kleurplaat gratis te downloaden voor baby

Heb je ooit een reus gezien? Waarschijnlijk niet. Maar je hebt er waarschijnlijk wel van gehoord – het zijn de mysterieuze, vriendelijke reuzen die in je plaatselijke supermarkt wonen. Ze zien er misschien uit als traditionele reuzen met lange, kromme benen en een gebogen rug, maar dit zijn geen gewone reuzen. Dit zijn de GVR (De Grote Vriendelijke Reus). Wat is een GVR vraag je? Nou, laten we zeggen dat het niet iets is wat je elke dag tegenkomt.

Wat is een GVR?

Een reus is een grote, prehistorische, uitgestorven of historische diersoort die groter is geworden dan alle andere diersoorten die ooit op de planeet hebben geleefd. Het zijn niet noodzakelijk de grootste dieren die ooit op aarde hebben geleefd; dat onderscheid wordt gemaakt door de prehistorische mammoet en ook de Afrikaanse olifant, waarvan de aantallen sterk zijn afgenomen door stroperij.

De grootste levende dieren die de mens kent zijn de olifant, de leguaan en de walvis. De grootste uitgestorven dieren zijn de reusachtige maniraptor-dinosauriërs en de Gigantosaurus, een geslacht van uitgestorven Americanosauriërs. De term GVR heeft verschillende betekenissen in verschillende contexten, maar het meest gangbare gebruik is de algemene term voor de Grote Vriendelijke Reus. Je hebt misschien ook gehoord dat de GVR een soort keuken is.