Madagascar kleurplaten voor kinderen op kleurplaat123.nl

In de kleurrijke wereld van Madagascar heeft elk schepsel zijn eigen prachtige verhaal te vertellen. Van de maki’s en tarsiers die in de bomen leven tot de mieren en termieten die onder ons leven, elk van deze verbazingwekkende wezens zit vol karakter en charme. Kinderen zullen dol zijn op Madagascar kleurplaten In de kleurrijke wereld van Madagaskar heeft elk schepsel zijn eigen prachtige verhaal te vertellen. Van de maki’s en tarsiers die in de bomen leven tot de mieren en termieten die onder ons leven, elk van deze verbazingwekkende wezens zit vol karakter en charme. Kinderen zullen dol zijn op  Madagascar kleurplaten om hen te helpen meer te leren over deze warme, kleurrijke eilandnatie.

Deze kleurplaten kunnen worden gebruikt zoals ze zijn of als uitgangspunt voor een compositieoefening. U kunt deze afbeeldingen gebruiken om te oefenen met het creëren van interessante kleurenpaletten of u kunt zelf proberen een scène te schilderen die is geïnspireerd op Madagascar. De keuze is aan jou!

De kinderen kunnen ook meer verschillende plaatjes kleuren op kleurplaat123

Wat is een Madagascar kleurplaten?

Madagascar is een klein eiland in Afrika. Het staat ook bekend als de Malagassische Eilanden, omdat het nauw verwant is aan de eilandnatie van de Malediven in de Indische Oceaan.

De Malagassiërs worden ook wel de Mal-a-doe of Die-Ee genoemd, wat “de mensen uit Madagascar” betekent. Het land is genoemd naar de grote zwart-witte hagedis, de Madagascar sissende kaketoe, die endemisch is voor het eiland. De kleuren in deze kleurplaten zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving en cultuur van Madagascar. De dieren op deze pagina’s komen vooral voor in de regenwouden van het eiland. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis: veel van de unieke diersoorten werden ontdekt en benoemd na de koloniale periode van het land. Sindsdien wordt de term “Madagascar” gebruikt om het hele land aan te duiden, vooral door ecotoeristen.