De gratis collectie Fruit Kleurplaat is gratis te downloaden

Fruit kleurplaten zijn lekker, gezond en hebben veel educatieve waarden. Fruit dat erop wordt gepresenteerd, heeft zoveel kleuren en vormen dat het onmogelijk is om je te snel te vervelen. Fruit kleurplaten bevatten veel exotische voorbeelden, zoals bananen, ananas. mandarijn, lychee, sinaasappel, drakenfruit en kiwi. En ook meer bekende, bekend uit de moestuin zoals appel, pruim, peer, aardbeien, kers.

Fruit werkbladen om in te kleuren en interessante weetjes:

  • Smakelijke en sappige meloen is eigenlijk een komkommersoort.
  • Door zijn rode kleur en hartvorm was een aardbei vroeger een symbool van Venus, de oude Romeinse godin van de liefde.
  • De allereerste groente die in de ruimte werd verbouwd, waren aardappelen. Ze werden in oktober 1995 door NASA gekweekt in samenwerking met de Universiteit van Wisconsin-Madison.
  • Als je een druif in een magnetron doet en begint te verwarmen, ontploft hij na een tijdje.
  • In Scandinavië eten kinderen fruitsoep gemaakt van zwarte bes.
  • Voor velen is het een vrij verrassend feit dat kiwi’s bijna twee keer zoveel vitamine C bevatten als een sinaasappel per kopje.
  • Een enkele aardbei bevat ongeveer 200 zaden. Bovendien zijn aardbei en framboos de enige vruchten die hun zaden aan de buitenkant hebben.
  • In Japan groeit een soort watermeloen die vierkant is. Het is erg populair, maar ook veel duurder dan het traditionele type. We hebben zo’n kleurplaat niet toegevoegd omdat de meeste kinderen het als een vergissing zouden beschouwen :)
  • Onthoud dat als u medicijnen gebruikt, u geen grapefruit mag eten en geen grapefruitsap mag drinken. Het kan erg gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Gezond en lekker fruit kleurplaten!

Biologisch afdrukbare fruitkleurplaten bevatten degene die bekend zijn uit een moestuin, bos en weide. Daarom vindt u hier gemakkelijk kwaliteitsfoto’s van aardbeien, bananen, sinaasappels, frambozen, kiwi’s, appels, watermeloenen, kersen en zelfs enkele zeer exotische soorten zoals bijvoorbeeld drakenfruit of sappige lychee.

Ze zijn allemaal extreem zoet, smakelijk en gunstig voor uw gezondheidstoestand (tenzij u allergisch bent). Dus na het afmaken van fruitkleurplaten, ga naar de keuken en eet er een of twee! Lees ook interessante feiten over fruit , want sommige kunnen echt verbluffend zijn! Kleur elke vrucht zorgvuldig zodat ze er nog lekkerder uitzien. Daarna is het ook een goed idee om te proberen alle vruchten op foto’s te herkennen en ze de juiste namen te geven.

Sinaasappel

Watermeloen

Wortel