Stap in de prehistorie met onze gratis Stegosaurus kleurplaten! Kleur de indrukwekkende Stegosaurus in, met zijn stekelige rugplaten, krachtige poten en lange staart. Ontdek de fascinerende wereld van de dino’s en laat je creativiteit de vrije loop.

Maak kennis met de Stegosaurus!

De Stegosaurus was een plantenetende dinosaurus die ongeveer 150 miljoen jaar geleden leefde. Hij was een van de grootste planteneters van zijn tijd en kon wel 9 meter lang en 4 meter hoog worden. De Stegosaurus is vooral bekend om zijn stekelige rugplaten, die tot 1 meter lang konden worden. Wetenschappers denken dat deze rugplaten werden gebruikt voor thermoregulatie, verdediging of om soortgenoten te imponeren.

Leer alles over de dinotijd!

Terwijl je de Stegosaurus kleurplaten inkleurt, leer je alles over de dinotijd. Kleur de landschappen waarin de Stegosaurus leefde, zoals bossen, savannes en vulkanen. Ontdek andere dinosaurussen die met hem samenleefden, zoals de Tyrannosaurus Rex, de Triceratops en de Brachiosaurus.

Wist je dat?

De naam Stegosaurus betekent “overdekte hagedis”, vanwege de platen op zijn rug.
De Stegosaurus had een klein brein, maar een groot reukvermogen.
Wetenschappers denken dat de Stegosaurus in kuddes leefde.
De Stegosaurus was een van de laatste dinosaurussen die uitstierf, ongeveer 66 miljoen jaar geleden.

Wist je dat we ook coole Triceratops kleurplaten hebben? Met deze kleurplaten kun je de driekoppige dino inkleuren, de bekende plantenetende dinosaurus met zijn krachtige hoorns en stevige schild. Kleur de verschillende soorten Triceratops, de ruige landschappen waarin hij leefde en ervaar de kracht en pracht van deze prehistorische reus.

Maak je eigen dinosauruswereld!

Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit om samen de Stegosaurus kleurplaten in te kleuren. Jullie kunnen een dinosaurusmuseum maken, een dinosaurusverhaal verzinnen of een dinosaurusspel spelen. Zo leer je samenwerken, je fantasie gebruiken en plezier maken met je vrienden.

Klaar om te kleuren en te brullen?

Print je favoriete Stegosaurus kleurplaten uit en kleur erop los! Vergeet niet om je vriendjes en vriendinnetjes uit te dagen voor een kleurwedstrijd of een dinoquiz. Wie kan de mooiste Stegosaurus tekenen of het meeste weten over de dinotijd?