Kleurplaten Zomer gratis te printen voor kinderen

Zomer kleurplaten bevatten afbeeldingen van zwemmen in de zee, zonnebaden op het strand, fietsen in de natuur, buitenspelen en vissen op de rivier. Er zijn zoveel leuke activiteiten die je tijdens dit zonnige seizoen kunt doen. Het duurt drie maanden, maar voor kinderen is het altijd te kort. Probeer dus geen enkele dag te verspillen om mooie herinneringen voor het hele jaar te hebben. En waar je ook heen gaat, vergeet ons niet en neem Kleurplaat123.com gewoon mee op vakantie!

Interessante feiten over de zomer kleurplaten

Hoewel de vakantie meestal wordt geassocieerd met de zomer, is dat niet overal zo. In Brazilië bijvoorbeeld beginnen de kinderen hun vakantie begin december en eindigen ze eind januari. De reden hiervoor is dat de temperatuur daar in die tijd boven de 30 graden stijgt.

Na warme en zonnige dagen groeit de beroemde Eiffeltoren ongeveer 15 cm. Dat komt omdat staal krimpt als het warm is.

Muggen die zo lastig zijn, bestaan al meer dan 30 miljoen jaar op aarde. Het zal moeilijk zijn om snel van ze af te komen:)

Tijdens warme dagen eten de meesten van ons graag koel ijs. Icemannen proberen nieuwe ideeën uit om klanten te trekken. Op de markt zijn al zeer ongewone smaken verkrijgbaar. Er zijn al ijsjes uitgevonden …die gloeien in het donker. Deze ijsjes maken elke lik helderder en lichtgevender. Hoe is dat mogelijk? Ze bevatten kwallen-eiwit dat de ijsjes laat gloeien. Dezelfde uitvinder is ook bezig met het maken van onzichtbaar ijs. Gelukkig zijn onze zomerkleurboeken volledig zichtbaar:)

Talrijke Indianen voerden rituele ceremonies en mysterieuze dansen uit om de zon en haar krachten te vereren. Een goed voorbeeld zijn de Sioux die tipi’s opzetten in de vorm van een cirkel om de kosmos voor te stellen, en de deelnemers aan de ceremonie versierden hun lichaam in verschillende kleuren: rood dat zonsondergang voorstelde, blauw dat de hemel voorstelde, geel dat bliksem voorstelde, en zwart dat nacht voorstelde.

Het is nogal verrassend, maar de zomerkleurplaten op Kleurplaat123.nl worden door het grootste aantal kinderen bezocht… in de winter! Nou, wij missen ook onze vakantie:)